ORTA ZORLUKTA 06 Ağustos 2018

Enginarlı hindi etli şehriye pilavı tarifi

Enginarlı hindi etli şehriye pilavı tarifi

Zengin malzemesiyle tadı damaklarda kalacak!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 3 adet enginar
  • 2 su bardağı arpa şehriyesi
  • 300 gram hindi eti
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Dereotu ve yeşil salata malzemesi
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

Enginar ve minik kareler halinde doğranmış hindi etini ayrı ayrı haşlayın. Haşlama sularını dökmeyin.

Arpa şehriyeleri zeytinyağında kısık ateşte kavurup hindi etlerini ilave ederek beraberce 5 dakika kadar daha kavurun. 3 su bardağı kadar enginar suyu ve et suyunu ilave edin. Suyunu çekmeye başlayınca küp küp doğranmış enginarları ilave ederip hiç karıştırmadan pişmesini bekleyin. Piştikten sonra bol dereotu ilave ederek yeşilliklerle beraber ister sıcak, ister soğuk servis edin.



enginarlı hindi etli şehriye pilavı şehriye pilavı hindi eti pilav tarifi

Size Önerilerimiz