KOLAY

Enginar püresi tarifi

Enginar püresi tarifi

Lezzetli ve sağlıklı mükemmel bir tat...

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 3 adet enginar çanağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 diş sarımsak
  • Bir tutam dereotu
  • Limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

Bir tencereye enginar çanaklarını, 1 yemek kaşığı limon suyunu ve üzerini geçecek kadar suyu ekleyin. Enginarlar yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Haşlanan enginarları, sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi blender'da çekin. Arzu ederseniz çok az kimyon da ekleyebilirsiniz.

İnce kıyım doğranmış dereotunu ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerini süsleyin.



meze salata enginar püresi enginar püresi tarifi enginar tarifi püre tarifi tarif meze tarifi salata tarifi

Lezizz Öneriler