GeriÇorba Tarifleri Enginar çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Enginar çorbası tarifi

Enginar çorbası tarifi

Enginar Akdeniz mutfağı denince ilk akla gelen malzemelerden. Özellikle ilkbahar gelince tezgahları şenlendiren enginarla biz bugün enfes bir çorba yaptık. Çok da doyurucu ve besleyici olan enginar çorbasını deneyen herkes çok beğeniyor. Sizin de bayılacağınızdan eminiz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet enginar
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1 litre tavuk suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 50 gram tereyağ
  • 3 çorba kaşığı un
  • Limon
  • Tuz
  • Karabiber

Enginar çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Enginar ve havucu limonlu suda haşlayın. Blender'dan geçirin.

Tereyağında soğanı soteleyin.

Un ilave ederek biraz daha kavurun.

Üzerine blender'dan geçirilmiş sebze tavuk suyu, tuz, karabiber ve sarımsağı ekleyin.

Bir taşım kaynattıktan sonra süt ekleyin. Tekrar blender'dan geçirin.

Arzuya göre dereotu ve kruton ekmek ile servis edin.