ORTA ZORLUKTA 06 Ağustos 2018

Elmalı turta tarifi

Elmalı turta tarifi

Kokusu evinizi saracak!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

    Hamuru için:
    • 250 gram eritilmiş ve ılınmış tereyağı
    • 2 adet yumurta
    • 1.5 su bardağı toz şeker
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • Aldığı kadar un
    İç harcı:
    • 3 adet elma
    • 1 çay bardağı toz şeker
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • Kuru üzüm

    Hazırlanışı

    Elmaların kabuklarını soyup tavaya rendeleyin. Toz şeker ilave edip ocakta elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Pişince tarçın ve üzümleri ekleyip soğumaya bırakın.

    Eritilmiş ılınmış tereyağı şeker ve yumurtayı karıştırma kabına koyun ve tel çırpıcıyla çırpın. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Unu azar azar yumuşak bir hamur elde edene kadar ekleyin. Hamuru iyice yoğurun ve ikiye bölün.

    Bir parçasını yağlanmış fırın kabına eşit olarak yerleştirin. Üzerine soğumuş elmalı harcı eşit yayın. Diğer kalan hamuru kurabiye şekilleriyle keserek elmalı harcın üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

    Soğuyunca pudra şekeri serpin.



    elma elmalı turta turta tarif lezzet

    Size Önerilerimiz