KOLAY

Elmalı hamur tatlısı tarifi

Elmalı hamur tatlısı tarifi

Dondurma ile servis yapabileceğiniz pratik elmalı tatlı...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 8 yaprak milföy hamuru
  • 2 adet elma
  • 125 gram eritilmiş tereyağı
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Vanilyalı dondurma

Hazırlanışı

Milföy hamurlarını hafif açıp üçgen parçalara bölün. Hamurun geniş kısmına elma dilimlerini koyun. Rulo şeklinde sarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Eritilmiş tereyağı, şeker, un ve tarçını karıştırın. Elma rulolarının üzerine gezdirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra yanında dondurma ile servis yapın.



Elmalı hamur tatlısı tarifi Elmalı hamur tatlısı yapımı milföyle tatlı yapımı milföylü tatlı tarifi elmalı tarifler tatlı Elmalı hamur tatlısı