ORTA ZORLUKTA 06 Ağustos 2018

Elmalı ay kurabiye tarifi

Elmalı ay kurabiye tarifi

Nefis elmalı içiyle bu nefis kurabiyelerin tadı damağınızda kalacak.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 250 gram tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Alabildiği kadar un
İçi için:
  • 1 adet büyük boy elma
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı şeker

Hazırlanışı

Öncelikle elmaları rendeleyin, bir tavada suyunu çıkarana kadar kavurun. Tarçını da ilave ederek bir süre daha kavurun. İç malzemeyi soğuması için bekletmeye bırakın ve hamuru hazırlamaya başlayın.

Öncelikle şeker ve yumurtayı köpürene kadar karıştırın. Sonra süt, yağ, vanilya, kabartma tozu, nişasta ve unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığını elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ufak parçalar koparıp yuvarlayın ve oval sekil verin. Bıçak yardımı ile boyuna kesin ve içine elmalı iç malzemeden ekleyin.

Tepsiye dizip fırına verin ve sık sık kontrol ederek pembeleşene kadar pişirin. Pudra şekeri ile servis edin.



Elmalı ay kurabiye tarifi kurabiye tarifi Elmalı kurabiye tarifi ay kurabiye tarifi Elma kurabiye tarif Elmalı kurabiye yapımı kurabiye yapımı

Size Önerilerimiz