ORTA ZORLUKTA

Elmalı kek tarifi

Elmalı kek tarifi

Elmalı kek pastası, kokusu ve tadıyla sizi büyüleyecek.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 200 gram toz şeker
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 300 gram un
İçi için:
  • 3 adet yumuşak elma

Hazırlanışı

Önce fırına dayanıklı orta boy ama kenarları yüksek bir fırın kabını tereyağıyla iyice yağlayın.

Yumurta ve toz şekeri koyup 2-3 dakika köpük köpük olana kadar çırpın. Üzerine yumuşak tereyağını ekleyip tekrar çırpın. Kabartma tozu, vanilya ve unu ilave edip iyice karıştırın. Boza kıvamındaki kek hamurunuzu yağlanmış kalıba aktarın. Üzerine kabuğu soyulup ince halkalar halinde dilimlenmiş elmaları dizin. Bu arada da fırınınızı 175 dereceye ayarlayıp en az 10 dakika önceden ısıtın. Kek kabınızı ısınmış fırının orta gözüne yerleştirip en az 40-45 dakika pişirin.

Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin ve dilimleyerek servise sunun.



elma alman pastası tarifi pasta