GeriEt Yemeği Tarifleri Elma soslu antrikot tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Elma soslu antrikot tarifi

Elma soslu antrikot tarifi

Yemek yapmak için çok fazla zamanınızın olmaması, çok nefis lezzetlerden mahrum kalacaksınız, farklı tarifler denemeyeceksiniz anlamına gelmiyor. Buna örnek olarak sizi aşçılıkta farklı bir noktaya ulaşmanızı sağlayacak, kendinize güveninizi getirecek bu tarifi gösterebiliriz. Elma sosuyla birleşen antrikota bayılacaksınız. Hele etinizi önceden marine soruna yatırırsanız lezzeti daha da katlanacak. Mutlaka deneyin...

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 750 gram antrikot
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • Birkaç dal biberiye
  • Taze kekik
  • 1 chili biber
  • 2-3 adet ceviz
  • 2 elma
  • 2 kaşık sirke
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü

Elma soslu antrikot tarifi Nasıl yapılır?

Dilimlenmiş antrikotlarınızı bir çanağa serin. Başka bir kapta zeytinyağı, hardal, karabiber ve tuzu karıştırıp bu etlerin üzerine dökün ve bu şekilde marine edin.

Elmaları doğrayın ve erittiğiniz tereyağının içine atıp sirke, şeker ve chili biberleri ilave edin. Üstüne biraz sıcak su ekleyerek malzemelerin yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Daha sonra tüm bu malzemeleri bir blender yardımıyla karıştırın. İçine tarçın, ceviz ve üzüm de ekleyin.

Marine etinizi ızgarada pişirin ve bu sosla birlikte sıcak sıcak servis edin.