GeriTatlı Tarifleri Elma dilimleri tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Elma dilimleri tarifi

Elma dilimleri tarifi
Oldukça hafif olan bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz.

Oldukça hafif olan bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 150 gram un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 60 gram tereyağı
  • 50 gram toz şeker
  • 100 gram esmer şeker
  • 1 adet yumurta
  • Vanilya
  • 1 adet ekşi elma
  • 1 avuç ceviz
  • 50 gram toz şeker
  • 2 çay kaşığı tarçın

Elma dilimleri tarifi Nasıl yapılır?

Fırını 175 dereceye ısıtın. 20x20 santimetrelik  fırın kabını yağlayın.

Un, kabartma tozu, tuz, bir çay kaşığı tarçını birlikte eleyin. Geniş bir karıştırma kabına eritilmiş tereyağı, esmer şeker, beyaz şekerin yarısını koyun ve tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Vanilya ve yumurtayı bu karışıma ilave edin. Unlu karışımı da ekleyin, birlikte karıştırırken elma ve ceviz de koyun.

Karışımı yağlanmış fırın kabına aktarın. Geri kalan beyaz şeker ve tarçını birlikte eleyin ve üzeri spatulayla düzeltilen hamurun her tarafına cevizle birlikte serpin. 25-30 dakika kadar pişirin.