USTA İŞİ

Ekşili pazı sarması tarifi

Ekşili pazı sarması tarifi

Kolay ve lezzetli bir sarma tarifi, ekşili pazı sarması.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 1 demet pazı
  • 1 bardak bulgur
  • 2 adet limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet domates
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Yıkanmış pazıları, kaynayan suya batırıp çıkarın. Saplarını kesin, yaprakların suyunu sıkın.

Bulgur ve pirinci 1 bardak suyla ıslatıp bekletin. Üzerine kıyma, küçük doğranmış domates, tuzla ovulmuş soğan, karabiber, pul biber, salça ve tereyağı ekleyin. Karıştırarak dolma içini hazırlayın.

Pazı yapraklarını, parlak kısımları tezgaha gelecek şekilde serin. Her yaprağa dolma içinden koyup, iki ucunu içe katlayarak sarın. Pazı saplarını tencerenin içine yerleştirin. Dolmaları üstüne dizin.

2 limonun suyunu 1 çay bardağı su ile karıştırıp dolmaların üstüne dökün. 25 dakika pişirip servis yapın.



yemek tarifleri sarma lezzet

Lezizz Öneriler