KOLAY

Ekşili et tarifi

Ekşili et tarifi

Et sevenler bu yemeğe bayılacak! Kars mutfağının geleneksel lezzetlerinden ekşili et yemeğini mutlaka deneyin. Hem pratik hem de mükemmel olan ekşili etin tadı damağınızda kalacak. Denemek isteyenler için tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 750 gram kuzu eti
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2-3 adet kuru soğan
  • 2-3 adet domates
  • Yarım limon

Hazırlanışı

Etleri küçük küçük doğrayın.

Üzerine tereyağı ilave edip kendi suyunda kavurun. (Eğer etin yağı varsa tekrar yağ kullanmaya gerek yok.)

Etlerin rengi değişene ve suyunu çekene kadar kavurun.

Diğer taraftan soğan ve domatesleri halka halka doğrayın.

Et kavrulunca domates ve soğanları ilave edin ve 5-10 dakika karıştırın.

Tuz ve karabiberi de ilave edin.

İsteğe göre maydanoz da ekleyebilirsiniz.

Hiç karıştırmadan yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirin.

Piştikten sonra da yarım limonun suyunu ekleyin.

Afiyet olsun...

Birkaç dakika içinde hazır: Şipşak tava böreği
Fotoğraf: iStock

Ekşili et Kars Yemek tarifleri Yöresel lezzetler