ORTA ZORLUKTA

Ekmek kadayıfı tarifi

Ekmek kadayıfı tarifi

Bu enfes tatlıyı yanık şeker kullanarak daha da lezzetli bir hale getirebilirsiniz.

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 1 adet ekmek kadayıfı
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 8 su bardağı su

Hazırlanışı

Ekmek kadayıfını büyük bir tepsiye koyun. 4 bardak ılık suyla ıslatın. 3 saat kadar bekletin. Üzerine kağıt havluyla bastırarak suyunu alın.

1 su bardağı toz şekeri, 2 yemek kaşığı suyla bir tavaya alın. Orta ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak karamelize edin. Rengi kahverengi olunca, 1 su bardağı su ekleyip, kaynatın. Ekmek kadayıfının üzerine dökün.

4 su bardağı toz şekerle, 8 su bardağı suyu kaynatarak, şerbeti hazırlayın. Ekmek kadayıfının üzerine, her tarafına eşit gelecek biçimde şerbeti dökün. Ocağın üstünde çok kısık ateşte, üstü kapalı olarak 60 dakika pişirin. Arada bir yan tarafındaki şerbeti kaşıkla alarak, üzerine gezdirin. Kapağını açıp, 20 dakika daha pişirin.

Soğuduktan sonra, arzu ederseniz krema ya da kaymakla servis yapın.



hamur işi yemek tarifleri ekmek kadayıfı