GeriÇorba Tarifleri Ekmek içinde kış çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ekmek içinde kış çorbası tarifi

Ekmek içinde kış çorbası tarifi

Soğuk kış günlerinde vitamin deposu ve besleyici bir çorba hiç fena olmaz. Bir de bu çorba yuvarlak ekmek içindeyse... Mis gibi kokusu ve iştah açan görüntüsüyle herkesin bayılacağı bu tarifle sofralarınızı şölene dönüştürebilirsiniz. Denemek isteyenler için işte ekmek içinde kış çorbasının malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet sert kabuklu yuvarlak ekmek
  • 1 adet pırasa
  • 1 adet havuç
  • 1 adet brokoli
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Karabiber
  • Tuz
  • Dereotu

Ekmek içinde kış çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Sebzeleri yıkadıktan sonra iri iri doğrayın.

Doğradığınız sebzeleri bir tencereye yerleştirip üzerine 8-9 bardak su ekleyin. (Dilerseniz et veya tavuk suyu da ekleyebilirsiniz.)

Tuz ve karabiberi de ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Unu da tereyağında kokusu çıkana kadar kavurup sebzelerin üzerine ekleyin.

Blender'dan geçirin.

Üzerine ince ince kıyılmış dereotunu ekleyin.

Ekmeklerin tabanını kesip içini oyun.

Daha sonra kabuğunun sertleşmesi için 180 dereceli fırında 10 dakika kızartın.

Çorbanız hazır olunca ekmeklerin içini doldurup fırında 2-3 dakika daha ısıtın ve servis edin.

Afiyet olsun...