ORTA ZORLUKTA

Dövmeli istavrit tarifi

Dövmeli istavrit tarifi

Tadı damağınızda kalacak bir balık tarifi.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 1 kilogram istavrit
  • 2 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz
Kızartmak için:
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı sıvı yağı

Hazırlanışı

Dövmeyi tencereye koyun. Üstünü kapatacak kadar ılık su ilave edin. Bir süre bu suda bekletip, süzün. 4 bardak suya  biraz tuz ekleyip bu suda haşlayın. Kuru soğanı tavla zarı formunda doğrayıp, tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Üstüne haşlanmış dövmeyi atıp 3-4 dakika karıştırarak soteleyin. 3 bardak sıcak su, karabiber ve tuz ekleyip, kısık ateşte pilavı pişirin. İstavritleri ayıklayın, yıkayıp süzün. Mısır ununu geniş bir tabağa yayın, karabiber ve tuzla karıştırın. İstavritleri mısır ununa bulayıp kızgın yağda iki taraflı kızartın.

Pilavın üstüne koyup servis yapın.

balık yemek tarifleri lezzet