GeriÇorba Tarifleri Dövmeli alaca çorba tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dövmeli alaca çorba tarifi

Dövmeli alaca çorba tarifi

Dövmeli alaca çorba, Gaziantep mutfağının en sevilen çorbalarından biri. İçindeki aşurelik buğday, nohut ve mercimek sayesinde çok da doyurucu ve besleyici bir çorba olan dövmeli alaca çorbanın yapılış aşamalarını aşağıda sizinle paylaştık. Baharatların lezzetine lezzet kattığı bu çorbayı siz de mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
  • Yarım su bardağı nohut
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 2 adet kuru soğan
  • 30 gram tereyağı
  • 1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
  • 2 çorba kaşığı tarhun
  • 2 dolmalık kuru biber
  • Tuz

Hazırlanışı

Dövme ve nohudu bir gece önceden ıslatın.

Çorbayı yapacağınız zaman nohut ve buğdayları tencereye alıp bol suyla haşlayın.

Nohutlar yumuşayınca mercimeği ekleyin.

Hepsini birlikte iyice pişirin.

Kuru soğanları ve biberleri temizleyip halka şeklinde doğrayın.

Pişen bakliyatlara ekleyin.

Kırmızı biber ve tuzu da ilave edin ve sebzeler de pişene kadar kısık ateşte kaynatın.

Çorbanız servise hazır hale geldiğinde

Tereyağı, tarhun ve kırmızı biberi bir tavaya alın.

1 dakika kızdırıp çorbaya ilave edin. Sıcak servis yapın, afiyet olsun…