GeriTatlı Tarifleri Dondurmalı parfe tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dondurmalı parfe tarifi

Dondurmalı parfe tarifi

sıcak havalarda soğuk ve lezzetli bir tarif arıyorsanız bu tarif tam da size göre... İçine eklenen malzemelerle lezzeti katlanan dondurmayı mikserle çırpıp iyice kabarttık ardından da derin dondurucuda sertleşene kadar dondurduk. İşte çok pratik ve lezzetli dondurmalı parfe tarifi...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket hazır kaymaklı dondurma
  • 1 kaşık granül kahve
  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • 1 kaşık vermut veya likör
  • Evde mevcut olan arzunuza göre ekleyeceğiniz herhangi bir çeşni (çikolata kırığı, gofret, muz, vişne, ceviz, Antep fıstığı)

Dondurmalı parfe tarifi Nasıl yapılır?

Buzdolabında daha önce soğutulmuş olan sıvı kaymaklı dondurma karışımının tamamını derin bir kaba boşaltın ve içine 1 kaşık granül kahve ekleyin.

Karışımı 5 dakika en yüksek devirde elektrikli el mikseri ile havalandırarak çırpın.

Yaklaşık iki misli hacmine kadar kabaran kaymaklı dondurma karışımının içine, 1 paket kakaolu bisküviyi veya gofreti elde küçük parçalara kırarak ekleyin.

Ayrıca arzunuza göre evinizde bulunabilen çikolata, Antep fıstığı, ceviz kırığı vb. ilave edin.

Eğer evde varsa 1 yemek kaşığı kadar kahve veya kakao liköründen ekleyin.

Yuvarlak ve derin bir kabın içine streç film veya temiz bir poşet serin.

Hazırladığınız karışımı bu kaba boşaltın.

Karışımı derin dondurucuda 2-3 saat kadar sertleşinceye kadar dondurun.

Pratik parfe donduktan sonra buzdolabından çıkarıp, 10 dakika bekletin ve daha sonra servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkarın.

Dilimleyerek ikram edin.