ORTA ZORLUKTA

Domatesli zeytinyağlı bakla tarifi

Domatesli zeytinyağlı bakla tarifi

Baklayı herkese sevdirecek güçte bir tarifi var domatesli bakla yemeğinin. Lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak olan domatesli zeytinyağlı bakla yemeğini denemek isterseniz, tarifimiz hemen aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 kilogram taze bakla
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 2 adet domates rendesi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Hazırlanışı

Baklaları ayıklayıp güzelce yıkayın.

15 dakika kadar sirkeli veya limonlu suda bekletip tamamen arındırın.

Daha sonra sularını süzüp büyük parçalar halinde doğrayın.

Doğradığınız baklaları derin bir tencereye alın. Suyu da ilave edip tencereyi kaynatın.

Baklalar hafif yumuşayana kadar haşlayıp tencereyi süzün.

Soğanı yapışmaz bir tencereye yemeklik doğrayın.

Zeytinyağını da tencereye ilave edin.

Soğanlar suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun.

Kavrulmuş soğanların yanına baklaları ilave edin.

Tencereyi 5 dakika kadar kavurduktan sonra rendelenmiş domatesleri de ilave edin.

Tuz ve şekerini de ekleyip tencereyi kısık ateşte, domatesler suyunu çekene kadar pişmeye bırakın.

Daha sonra tencerenin altını kapatın ve dinlenmeye bırakın.

Yemeğiniz hazır, dinlenen baklayı soğuk veya ılık olarak hemen servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fotoğraf: Alamy

zeytinyağlı bakla yemeği tarifi sebze yemeği tarifleri ilkbahar yemekleri