ORTA ZORLUKTA

Domates soslu ton balığı tarifi

Domates soslu ton balığı tarifi

Protein deposu ton balığını bir de domates sosu ile deneyin!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 4 adet ton balığı filetosu
  • 1 adet konserve domates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım bardak sek beyaz şarap
  • 12 adet siyah zeytin
  • 100 mililitre su
  • Fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

Soğanı soyup küp küp doğrayın. Domatesi süzün. Zeytinyağını tencerede ısıtın ve ton balığının her iki tarafını kızartın. Domates ve zeytinleri ilave edin. Şarabı ekleyin ve biraz kaynadıktan sonra suyu ekleyin, tuz ve biberle balığınızı lezzetlendirin. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra kapağını açın. Ton balıklarını sosu ile birlikte servis tabaklarına alın. Fesleğen yaprakları ile süsleyip servis yapın.



nefis balık ton balığı

Lezizz Öneriler