GeriBalık Tarifleri Domates soslu ton balığı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Domates soslu ton balığı tarifi

Domates soslu ton balığı tarifi

Ton balığını genellikle salata, makarna gibi tariflerde kullanıyoruz ancak aslında sıcak yemekler pişirmek için de çok uygun bir malzeme. Örneğin biz bugün protein deposu ton balığını domates sosu ile pişirsek nasıl olur dedik, gerçekten nefis bir yemek çıktı ortaya. Tarifi hemen aşağıda...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet ton balığı filetosu
  • 1 adet konserve domates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı beyaz sirke
  • 12 adet siyah zeytin
  • 100 mililitre su
  • Fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber

Domates soslu ton balığı tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı soyup küp küp doğrayın. Domatesi süzün. Zeytinyağını tencerede ısıtın ve ton balığının her iki tarafını kızartın. Domates ve zeytinleri ilave edin. Sirkeyi ekleyin ve biraz kaynadıktan sonra suyu ekleyin, tuz ve biberle balığınızı lezzetlendirin. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra kapağını açın. Ton balıklarını sosu ile birlikte servis tabaklarına alın. Fesleğen yaprakları ile süsleyip servis yapın.