GeriSos Tarifleri Domates salçası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Domates salçası tarifi

Domates salçası tarifi

Domates salçası özellikle kış aylarında neredeyse her yemekte kullandığımız, mutfağımızın olmazsa olmazı bir malzeme. Peki kışlık salçanızı evde kendiniz yapmaya ne dersiniz? Böylece hem aile ekonomisine katkıda bulunacak hem de içiniz rahat bir biçimde yaz domatesi lezzetini kışa taşımış olacaksınız.

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 10 kilogram domates
  • 100 gram kaya tuzu
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı

Domates salçası tarifi Nasıl yapılır?

Domateslerin yeşil kısımlarını koparın ve dörde bölüp derin bir kaba koyun. İçine tuzun yarısını ekleyin ve 3-4 gün bekleyin.

Daha sonra iyice ezilen domatesleri kabuklarından ayırın. Çekirdekleri ve sulu domatesleri bir tülbentle sularından arındırın. Çekirdeklerinden, sularından ve kabuklarından arındırdığınız domatesleri geniş bir tepsiye alın. Kalan tuzu ve zeytinyağını içine ekleyin ve karıştırın. Tepsinin üstünü bir tülbentle iyice kapatın ve günde 2-3 defa karıştırın.

3-4 gün içinde salçanız hazır olacaktır. Daha sonra kavanozlara doldurun. Karanlık bir yerde veya dolapta saklayabilirsiniz.