GeriEt Yemeği Tarifleri Dolama (keme) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dolama (keme) tarifi

Dolama (keme) tarifi

Keme mantarı, genelde nisan ayında ve dağlık alanlarda yetişir. Mardin mutfağının beğenilen lezzetlerinden olan dolama (keme) tarifini hazırlamanız için gerekli malzemeler; mantar ve et. Hazırlaması gayet basit bir akşam yemeği sizi bekliyor. İşte dolamanın (keme) malzemeleri ve yapılışı...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilo kuzu parça et
  • 1 kilo keme (mantar)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Dolama (keme) tarifi Nasıl yapılır?

Keme mantarlarını bol suda yıkayıp temizledikten sonra küp şeklinde doğrayın.

Etleri pişirin.

Üzerine mantarları, tuzu ve suyu ilave edip pişirmeye devam edin.

Piştikten sonra üzerine Kara biber serpip servis yapın.

Afiyet olsun...