GeriHamur İşi Tarifleri Dızmana tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dızmana tarifi

Dızmana tarifi

Eskişehir yöremizin en tanınmış lezzetlerinden biridir dızmana. Göçmen böreği olarak da bilinen bu hamur işini, fırından hazır aldığınız ekmek hamuruyla kısa süre içinde ve kolayca yapabilirsiniz. Nasıl mı? Cevabı hemen aşağıda! İşte kolay dızmana tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet ekmeklik hamur
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt

Dızmana tarifi Nasıl yapılır?

Hazırladığınız ekmek hamurundan ceviz büyüklüğünde parça koparın. Avuç içinizde yuvarlayıp, ortasına parmağınızla bastırın. Yağladığınız tepsiye sık sık olacak şekilde dizin.

Hamurlarınızın işi tamamlanınca tekrar kabarması için mayalanmaya bırakıp, üstüne bir bez örtüp bekleyin. Kabaran hamurunuzu kızgın fırına verin. Bu arada yoğurt ve yumurtayı iyice çırpın.

Üzeri kızardığı zaman fırından alıp, üstlerine yoğurt ve yumurta karışımını, her parçanın üstüne bolca sürün. Sonra tekrar fırına verip, üstünü iyice kızartın.

Tercihinize göre sıcak ya da soğuk ikram edebilirsiniz.