ORTA ZORLUKTA

Dil balıklı ve karidesli salata tarifi

Dil balıklı ve karidesli salata tarifi

Omega-3 bakımından zengin, yapımı kolay ve oldukça da lezzetli bir salata tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 300 gram dil balığı
  • 20 adet küçük boy dondurulmuş karides
  • 2 adet marul yaprağı
  • 2 yemek kaşığı Antep fıstığı
  • 2 yemek kaşığı maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • Karabiber
  • Tuz
Sos için:
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • Tuz

Hazırlanışı

Dil balığını küçük parçalara ayırıp, yıkayın. Başka bir kapta yumurtaları kırın ve içine karabiber ve tuz atın. Balıkları önce yumurtalı karışıma, sonra galeta ununa batırdıktan sonra kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını alabilirsiniz.

Antep fıstıklarını, kabuklarının rahat soyulması için suda bekletin. Karidesleri ve fıstıkları zeytinyağında pembeleştirin.

Marul yapraklarını yıkayıp, doğrayın. Üzerine karidesli fıstıkları koyun. Dil balıklarını eşit aralıklarla yerleştirip maydanozla süsleyin.

Sos için ayrı bir kapta mayonez, hardal, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu çırpın. Salatanızın üzerine döküp, servis yapın.


dil balığı salata tarifleri salata