GeriSalata Tarifleri Dereotlu ılık salata tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dereotlu ılık salata tarifi

Dereotlu ılık salata tarifi

Pırasa ve salatalıkla yapabileceğiniz, hafif pişmiş bir salata tarifimiz var.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 orta boy pırasanın yalnızca beyaz kısmı
  • 4 salatalık
  • 2 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • Bir tutam tuz

Dereotlu ılık salata tarifi Nasıl yapılır?

Pırasayı yıkayın ve beyaz kısmını ince doğrayın. Bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritip pırasayı ekleyip yaklaşık 4 dakika pişirin. Salatalıkları alacalı soyup ortalarındaki çekirdekli kısmı çıkartın. Uzunlamasına 1 santimetre kalınlığında dilimleyin.

Dilimlediğiniz salatalıkları, kalan tereyağını ve suyu pırasaların üzerine ekleyin. Salatalıklar hafif gevrek bir hale geldiğinde tencerenin kapağını açın ve suyun tamamı buharlaşana kadar pişirin.

Pişen salatalıkları bir kaseye alın. İnce kıyılmış dereotunu da ekleyerek ılık olarak servis yapın.