ORTA ZORLUKTA

Deniz börülcesi salatası tarifi

Deniz börülcesi salatası tarifi

Denize yakın yerlerde, özellikle med cezir sonrası suyun çekildeği alanlarda yetişen deniz börülcesi Mayıs ayından sonra yetişmeye başlar. Kendiliğinden tuzlu ve yabani bir bitki olan deniz börülcesi İzmir'in yöresel yemeklerinde sıkça kullanılır. İster salatalarda isterseniz de meze olarak tüketin. Deniz börülcesi tarifini evde denemek isteyenler için malzemeleri ve yapılışı...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 1 bağ deniz börülcesi
  • Yarım limon suyu
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

Deniz börülcelerinin çamurlu olan kök kısımlarını kesin.

Kalanları iyice yıkadıktan sonra kaynayan suya atıp yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Haşladıktan sonra hem soğumaları için hem de yeşil renklerini kaybetmemeleri için çok soğuk sudan geçirin.

Börülcelerin içindeki sert dalları sıyırarak ayıklayın.

Zeytinyağı, limon ve ezilmiş sarımsakla hazırlanan sosla servis yapın.

Afiyet olsun...

Avokadolu Humus | Mucize Lezzetler
Fotoğraf: iStock

deniz börülcesi salatası tarifi salata tarifleri izmir yemekleri