GeriTatlı Tarifleri Dene hasudası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dene hasudası tarifi

Dene hasudası tarifi

Amasya yöresine ait bir lezzet olan dene hasudası, adının da verdiği ilhamla mutlaka denemeniz gereken bir tarif. Yapımı oldukça basit ve herkesin evinde olabilecek malzemeler kullanılıyor. Dene hasudasını bizce de hemen denemelisiniz. Çok beğeneceksiniz...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı buğday nişastası 
  • 1 su bardağı pekmez 
  • 1 su bardağı su 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Dene hasudası tarifi Nasıl yapılır?

Nişasta, su ve pekmezi bir kabın içine koyup bulamaç haline getirin.

Tereyağını bir tavaya alıp orta ateşte kızdırın.

Kızdırdığınız tereyağının üzerine elde ettiğiniz bulamacı ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın.

Tane tane oluncaya kadar işleme devam edin.

Üzeri kapatıp bir süre dinlendirin.

Servis tabağına alın.

Ilık olarak servis edin.