GeriEt Yemeği Tarifleri Dana kavurma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dana kavurma tarifi

Dana kavurma tarifi

Kavurma Kurban Bayramı denince aklımıza gelen ilk lezzet oluyor her zaman. Kavurma genellikle kuzu etiyle yapılıyor ancak bayramda dana kesenler kavurma yapamaz diye bir kural da yok elbette. Sizin için dana etiyle yapabileceğiniz enfes bir kavurma tarifi hazırladık. Lezzet ve afiyetle yiyeceğiniz bu yemek bayram sofralarınızı güzelleştirecek.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram dana kontrfile kuşbaşı
  • 100 gram dana kavram yağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Dana kavurma tarifi Nasıl yapılır?

Tencereyi iyice kızdırıp kavram yağını koyun ve kıkırdak oluşana kadar ve ara sıra karıştırarak yağların erimesini sağlayın.

Yağlar eridikten sonra kalan kıkırdakları süzgeç yardımıyla yağın içinden çıkarın.

Sıcak iç yağın içine kuşbaşı etleri koyup, 10 dakika kadar yüksek ateşte kavurun.

Sonra lezzet vermesi için kabukları soyulmuş bütün soğanı içine atın ve biraz daha kavurun.

Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte ara ara karıştırarak yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.

Bu süre içinde etin suyu kalmazsa 1 su bardağı su ekleyebilirsiniz.

Yaklaşık 1-1,5 saat kadar piştikten sonra tuz ve baharatlarını ilave edip iyice karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.