GeriPasta Tarifleri Damat pastası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Damat pastası tarifi

Damat pastası tarifi

Pastalar önemli günlerin ve çay saatlerinin olmazsa olmazı. Bir de hafif ve lezzetli ise asla karşı koyamıyoruz. Damat pastası da karşı koyamayacağınız türden bir pasta. Üzerindeki Hindistan cevizli muhallebiyle herkesin çok seveceği bir tarif. Peki, damat pastası nasıl yapılır? İşte cevabı...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Keki için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Muhallebisi için:

  • 2-3 yemek kaşığı un
  • 3-4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi

Damat pastası tarifi Nasıl yapılır?

Bir kasede yumurtaları ve şekeri çırpın.

Sütü ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.

Son olarak, un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.

Karışımı tart kalıbına döküp fırına verin ve kekinizi 180 derecede pişirin.

Diğer taraftan da kreması için süt, şeker ve unu bir tencereye alın.

Yoğun bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Krema pişince ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyin.

En son Hindistan cevizini ilave edip karıştırın.

Hazırladığınız pasta kremasını soğumaya bırakın.

Kekinizi kalıptan ters çevirerek servis tabağına alın.

Kremayı da ortasına yayın.

Birkaç saat buzdolabında dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Dilerseniz üzerini de ceviz ve Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...