GeriHamur İşi Tarifleri Damat paçası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Damat paçası tarifi

Damat paçası tarifi

Osmanlı saray mutfağının leziz izlerini taşıyan Bursa'dan yöresel bir yemek ile karşınızdayız! Damat paçası... Düğünlerde gelinin annesi tarafından yapılan bu yemek günlük menülerde de yaygın olarak yer almaktadır. Tavuk suyuyla ıslatılmış ve beşamel sosuyla lezzeti katlanmış damat paçası sizi asla pişman etmeyecek. İşte Bursa yöresel mutfağından bu enfes yemeğin malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram tavuk eti
  • 3 adet yufka
  • 125 gram tereyağı

Sosu için:

  • 1,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

Damat paçası tarifi Nasıl yapılır?

Tavuk etini haşlayın.

Fırın tepsisini yağlayıp ilk yufkayı serin. Tereyağını eritip ilk katın üzerinde gezdirin.

Yufkaları klasik börekleri hazırladığınız gibi tepsiye yerleştirin.

Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Pişen yufkaları fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra üzerine haşlanmış tavuğun suyundan bir su bardağı dökün.

Dinlenmesi için tepsinin üzerini örtün.

Tavuk etini küçük parçalar halinde didikleyip yufkanın üzerine yerleştirin.

Diğer taraftan da beşamel sosunu hazırlayın. Tavada tavuk suyu, sarımsak, yumurta, sirke, tuz ve karabiberi karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Hazırladığınız beşamel sosunu tepsideki tavuklarınızın üzerinde gezdirin.

Tereyağlı kırmızı biber sosunu da hazırlayıp üzerine gezdirerek servis edin.

Afiyet olsun...