USTA İŞİ

Dalyan köfte tarifi

Dalyan köfte tarifi

Sofralarımızın vazgeçilmez yemeklerinden köfteyi, dalyan köfte şeklinde denemeye ne dersiniz?

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 kilogram kıyma
  • 4-5 dilim ekmek içi
  • 1 adet soğan
  • 5 adet yumurta
  • Tuz
  • Köfte baharı
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • Yarım demet dereotu
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Karabiber

Hazırlanışı

Havuçların kabuklarını kazıyarak yıkayın. Bezelyeleri tereyağıyla yumuşayana dek pişirin. 4 yumurtayı katı haşlayın. Soğanı bir kaba rendeleyin. Ekmek içlerini ıslatın. Yumuşadığında sudan çıkarıp, avucunuzun içinde sıkın. Karabiber, köfte baharı ve tuz ekleyip, soğan ve bir yumurta ile birlikte karıştırın. Kıymayı ilave edin ve malzemeler bütünleşene dek yoğurun.

Elinizle bastırarak dikdörtgen bir şekil alana dek düzleştirin. Ortasına haşlanmış ve küp küp doğranmış havuç, bezelye ve katı yumurtaları her yere eşit oranda gelecek şekilde dizin. Üzerine kıyılmış dereotu serpiştirin. Eti kapatarak rulo yapın. Kenarlarını bastırarak açılmasını önleyin.

Hazırladığınız ruloyu, alüminyum folyoya sarın. Tepsiye koyup, fırında en az 1 saat pişirin. Bu sürenin sonunda folyoyu açarak pişip pişmediğini kontrol edin. Pişince fırından çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.


pratik tarifler dalyan köfte et yemeği tarifleri