ORTA ZORLUKTA

Çörek otlu misket kurabiye tarifi

Çörek otlu misket kurabiye tarifi

Çörek otlu misket kurabiye tarifi halk arasında buzluk kurabiyesi olarak da biliniyor. Yapılışı oldukça pratik olan bu tuzlu buzluk kurabiyeleri, misafir günlerinizin kurtarıcısı olacak. Çayların yanında ikram edebileceğiniz misket kurabiyelerini hazırladıktan sonra buzlukta her an servise hazır tutmak oldukça kolay. Bu çok lezzetli ve pratik olan çörek otlu misket kurabiyesi tarifimiz, denemek isteyenler için hemen aşağıda…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 4 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta
  • 6,5 su bardağı un

Hazırlanışı

Oda sıcaklığındaki tereyağını derin bir karıştırma kabının içine alın.

Üzerine sıvı yağı ve 2 yumurtanın akını ekleyip güzelce karıştırın.

Daha sonra tuzunu, pudra şekerini ve sirkeyi de üzerine ekleyip iyice karıştırın.

Karışımın üzerine yavaş yavaş unu ilave edin.

Üzerine kabartma tozunu da ekledikten sonra güzelce yoğurun.

Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. 

En son üzerine iki yemek kaşığı çörek otu ve susamını da ilave edip iyice karışması için tekrar yoğurun.

Hamurunuzdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine dizin.

2 yumurtanın sarısını tepsiye dizdiğiniz hamur toplarının üzerine sürüp, önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirip hemen servis edebilirsiniz.

Pişirdiğiniz kurabiyeleri, soğuduktan sonra hava almayan kaplara koyup buzluğa kaldırabilirsiniz.

Böylece ihtiyacınız olduğu anda buzluktan çıkarıp kendi halinde çözünmesini bekledikten sonra hemen tüketebileceğiniz kurabiyeleriniz de her an hazır. Afiyet olsun.

Fotoğraf: Ingimage

çörek otlu misket kurabiye tarifi buzluk kurabiyesi tarifi buzluk kurabiyesi nasıl yapılır