GeriSebze Yemeği Tarifleri Çöpele tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çöpele tarifi

Çöpele tarifi

Zonguldak'ın geleneksel lezzetlerinden çöpele, ana malzemesi patates olan doyurucu bir yemek. Üzerindeki sarımsaklı yoğurdu ve enfes tereyağlı sosuyla mantıya benzeyen bu tarifin tek farkı hamur yerine patatesle yapılmış olması. Acıktıysanız ve fazla vaktiniz yoksa kısa sürede hazırlayabileceğiniz çöpele, sizi asla pişman etmeyecek. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3-4 adet patates
  • 300 gram süzme yoğurt
  • 50 gram tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Çöpele tarifi Nasıl yapılır?

Patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.

Daha sonra bir tencereye koyup yarısına kadar su ilave edin.

Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 30 dakika kadar pişirin.

Patatesleri bir çatal yardımıyla kontrol edin ve yumuşamış ise suyunu süzüp servis tabağına alın.

Sarımsakları ezin ve yoğurtla karıştırıp üzerine biraz su ilave edin.

Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu servis tabağındaki patateslerin üzerine gezdirin.

Bir tavada tereyağlı pulbiberli sosu hazırlayıp yoğurtlu patateslerin üzerine ekleyin.

Ilık olarak servis yapın.

Afiyet olsun...