ORTA ZORLUKTA

Çökelekli yağlı biber turşusu tarifi

Çökelekli yağlı biber turşusu tarifi

Kahvaltılarda da diğer öğünlerde de zevkle tüketebileceğiniz bir tarif.

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 500 gram yeşil biber
  • 1 kase çökelek
  • 1 su bardağı sirke
  • Sıvı yağ
  • Dövülmüş kaya tuzu
  • 7-8 diş sarımsak

Hazırlanışı

İçine çökelek doldurulabilecek yeşil ve küçük kapya biberleri (ya da benzer başka bir biber) yıkayın, sularını süzün ve kurulayın. Tohum kısmını kesin ve tohumlarını çıkarın.

İçine dövülmüş kaya tuzu ile karıştırdığınız çökeleği sıkıca doldurun. Kavanoza dizin. Kavanozu ağız kısmında 1 santimetre boşluk kalana kadar doldurun. Üzerine 1 su bardağı sirke boşaltın. Sarımsakları aralarına yerleştirin.

Kapağını kapatıp aşağı yukarı çalkalayın. Serin ve karanlık bir köşeye kaldırın. Yaklaşık 10-15 gün içinde yemeye hazır hale gelecektir. Biberler sararmaya başladığı zaman servis yapabilirsiniz. Soğuk tüketilirse daha lezzetli olur.



resimli yemek tarifleri pratik tarifler Turşu Tarifleri turşu

Lezizz Öneriler