GeriKek Tarifleri Çok çikolatalı brownie tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çok çikolatalı brownie tarifi

Çok çikolatalı brownie tarifi
Çikolata krizlerinizi dindirecek mükemmel bir lezzet...

Çikolata krizlerinizi dindirecek mükemmel bir lezzet...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 320 gram bitter çikolata
  • 180 gram tereyağı
  • 200 gram un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3 adet yumurta
  • 225 gram toz şeker
  • 100 gram esmer şeker
  • 1 çay kaşığı sıvı vanilya
  • 50 gram iç ceviz

Çok çikolatalı brownie tarifi Nasıl yapılır?

Fırın önceden 160 dereceye ısıtın. 22x22 santimetre ölçüsünde kare bir fırın kalıbını hafifçe yağlayın. 160 gram çikolata ve tereyağı benmari usulü birlikte eritin. Çikolatanın geri kalanını küçük parçalara kesip bekletin.

Un ve tuzu birlikte eleyin. Orta boy bir kasede yumurta, vanilya, toz ve esmer şekeri yoğunlaşıncaya kadar birlikte çırpın. Erittiğiniz çikolatalı karışımı bu karışıma katın ve çırpın. Unlu karışımı da üzerine koyun, parça çikolataları ekleyin çok az karıştırın. Yağlanmış kalıba dökülen brownie'nin üzerine iri iri kırılmış cevizler serpin. Önceden ısıtılan fırında 40-45 dakika üzeri parlak ve çıtır olana kadar pişirin.

Soğuduktan sonra 3-4 santimetrelik karelere keserek servis yapın. Brownie'nin içi yoğun, ıslak çikolata kıvamında olacaktır.