GeriHamur İşi Tarifleri Cızlama tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cızlama tarifi

Cızlama tarifi

Çayın yanında harika gideceğini düşündüğümüz bir tarifimiz var. Denizli'ye özgü cızlamanın yapımı kolay ve malzemeleri evde rahatlıkla bulabileceğiniz cinsten. Biz bu tarifi patatesli yaptık ama siz isterseniz peynirli de yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 kilogram un
  • 2 adet patates
  • 2 su bardağı sıcak ortamda bırakılmış süt
  • 1 su bardağı süt kaymağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Cızlama tarifi Nasıl yapılır?

Unu, su ile karıştırıp hamur haline getirin ve 30 dakika dinlendirin.

Patatesleri haşlayıp rendeleyin.

Rendelediğiniz patatesleri hamur ile karıştırın ve mayalanmaya bırakın.

Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, önceden yağlanmış tepsiye dizerek üzerine hafifçe bastırın.

Hamurları tepside de 15 dakika dinlendirin.

Daha sonra sıcak ortamda bırakılmış ve yapısı değişmiş sütün içine kaymak katılarak, tepsideki hamurun üstüne sürün.

Üzerine tereyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.

Pekmeze batırılarak yenebilir.

Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun...