GeriHamur İşi Tarifleri Cıvıklı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cıvıklı tarifi

Cıvıklı tarifi

Kayseri mutfağının en meşhur lezzetlerinden biridir cıvıklı. Kayseri'nin Develi ilçesine özgü bir tür pide olan cıvıklı, özel olarak hazırlanan et ile pişiriliyor. Develi ile özdeşleşmiş, çıtır çıtır bu etli pideyi evinizde de hazırlamak isterseniz tarifini aşağıya yazdık. Afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için;

  • 1 kilogram un
  • Maya
  • Tuz
  • Su

Harç için;

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 4 adet soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 5 adet domates
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salcası
  • 1 tatlı kaşığı domates salcası
  • Tuz
  • Karabiber

Cıvıklı tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kaseye koyup yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurup dinlenmeye bırakın.

Etleri çok küçük parçalar halinde doğrayın.

Biber, soğan ve domatesleri de ufak ufak doğrayıp etlerin içine ekleyin.

Sıvı yağ, salça ve baharatları ilave edip güzelce harmanlayın.

Hamurdan bir beze alıp merdane yardımıyla açın.

Hazırladığınız harcı ekleyip pide şekli verin.

Önceden ısıttılmış fırında pişirin.

Pişen pidelerinizi maydanoz, soğan, ve limon eşliğinde servis edin.

Afiyet olsun...