Geriİçecek Tarifleri Çir hoşafı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çir hoşafı tarifi

Çir hoşafı tarifi

Çir, kayısı kurusunun diğer adı. Çir hoşafı da Ankara'da yaz aylarının vazgeçilmezi olan nefis bir içecek. Katkı maddeli meyve suları yerine çir hoşafını tercih ederseniz tarifimizi aşağıda yazdık. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram çir (kuru kayısı)
  • 10 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker

Çir hoşafı tarifi Nasıl yapılır?

Çirleri iyice yıkayın.

Bir tencerede suyu kaynatın.

Daha sonra tencereye çir ve şekeri ilave edin ve çirler yumuşayana kadar kaynatın.

Hoşafınız kaynadıktan sonra soğumaya bırakın.

Soğuk olarak servis edin. 

Afiyet olsun...