KOLAY

Çipura tava tarifi

Çipura tava tarifi

Pratik ve lezzetli bir tarif arayanlar için mükemmel bir seçim çipura tava. Malzemesi az yapılışı çok kolay. Yanına bir de nefis bir salata yaptınız mı en ünlü şeflerin yemekleri bile bu lezzet karşısında duramaz. İşte balık sevenlerin dağarcığında mutlaka bulunması gereken çipura tava tarifi...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 5 adet çipura
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Hazırlanışı

Çipuraları temizleyin, iyice yıkayın ve bıçakla iki yanını derince kesin.

Unu ve tuzu karıştırın.

Unladığınız balıkları kızgın yağa atın.

Orta ateşte ağır ağır kızartın. İri bir balık olduğu için ağır ateşte pişirmeniz içinin iyice pişmesini sağlayacaktır.

Balık 101
Fotoğraf: Ingimage

yemek tarifleri lezzet