GeriKek Tarifleri Çikolatalı ve armutlu unsuz kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çikolatalı ve armutlu unsuz kek tarifi

Çikolatalı ve armutlu unsuz kek tarifi

İşte gerek sağlıklı beslenme trendini yakalamak, gerekse gluten alerjisi olan misafirinizi memnun etmek için leziz bir tarif.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 85 gram + 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 85 gram pudra şekeri
  • 85 gram parçalara ayrılmış glutensiz koyu çikolata
  • 1 yemek kaşığı brendi
  • 3 yumurta
  • 85 gram öğütülmüş fındık
  • 4 adet armut
  • Krema

Çikolatalı ve armutlu unsuz kek tarifi Nasıl yapılır?

25 santimetrelik kek kalıbına tam uyacak şekilde fırın kağıdınızı kesin. Tepsinizi iyice yağladıktan sonra üzerine bu kağıdı içine koyup onu da iyice yağlayın. 2 yemek kaşığı pudra şekerini hem tabana hem de yanlara gelecek şekilde serpiştirin ve yayın. Fırını 180 dereceye ayarlayın.

Çikolataları ve tereyağını sıcak su içine bir kap yerleştirerek eritin. Üzerine brendiyi ekleyin karıştırın ve soğumaya bırakın. Yumurta sarısını büyük bir kapta şekerle birlikte iyice çırpın ve üzerine çikolatayı ve fındıkları ekleyin. Başka bir kapta tüm kremayı iyice çırpın ve bu kremadan bir kaşığı çikolata karışımına dökün. Karıştırın daha sonra kalanı da yavaş yavaş döküp işlemi tekrar edin. Armutları soyup ortadan ikiye bölün, çekirdeklerini temizleyin. Karışımı kalıba döküp armutları kesilmiş tarafları aşağıya gelecek şekilde yerleştirin.

Armutlar yumuşayana kadar fırında 40 dakika kadar pişirin. Üzerinde krema ile servis yapın.