KOLAY

Çikolatalı midye krep tarifi

Çikolatalı midye krep tarifi

Krep denince aklımıza genellikle kahvaltı sofraları gelir ancak aslında krep günün her saati yenebilecek nefis bir atıştırmalık. İçine sebzeler ve et koyup gayet nefis tuzlu yemekler elde edebilir, canınız tatlı çektiğinde çikolata ve muzla birleştirip hızlı bir tatlı elde edebilirsiniz. Tarifi hemen aşağı bırakıyoruz. Tercih sizin, dilediğiniz zaman afiyetle yiyin.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 bardak un
  • 1 bardak süt
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı fındık ezmesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tutam tuz

Hazırlanışı

Yumurta, 1 bardak su, süt, un ve tuzu mikserde çırpıp krep hamurunu hazırlayın. Tavayı ısıtıp tereyağı sürün. Fazla yağı peçeteyle alabilirsiniz.

Hazırladığınız karışımdan bir kepçe alın, tavaya yayın. Alt tarafı kızarınca ters yüz edin. Kalan karışımı aynı şekilde hazırlayın. Kreplerin içine çikolatalı fındık ezmesi sürüp ikiye katlayın. (İsterseniz muz dilimleri de ekleyebilirsiniz.)

Tavaya sıvı yağ koyup çikolatalı krepleri kızartın. Üzerine pudra şekeri döküp sıcak servis yapın.


çikolata midye