ORTA ZORLUKTA

Çikolata ve cevizli baton kek tarifi

Çikolata ve cevizli baton kek tarifi

Yiyenlerden tam not alan çikolata ve cevizli yumuşacık baton kek...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 280 gram un
  • 3 adet yumurta
  • 150 gram tereyağı
  • 200 gram toz şeker
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 100 gram sütlü çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
  • 200 mililtre süt ya da krema
  • 100 gram ceviz (iri doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı parça çikolata
Üzeri için:
  • Pudra şekeri

Hazırlanışı

Önce baton kek kalıbını yağlayın ve unlayın. Fırını 175 derecede ısıtın. Çikolatayı sıcak su dolu tencere üzerinde benmari usulü eritin.

Şeker ve tereyağını birlikte krema gibi olana kadar çırpın. Yumurtaların sarı ve aklarını ayırın. Yumurta sarılarını çırpıp şekerli karışıma ilave edin. Un, vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyip karışıma ekleyin. Homojen bir hamur elde edin. Erimiş çikolata ve sütü de içine karıştırın.

Ayrı bir kaseye koyduğunuz yumurta beyazlarını köpürene kadar çırpın. Çikolata parçaları ve cevizleri karışıma ekleyip karıştırın. En son çırpılmış katı yumurta beyazlarını hamura yedirin ve hazırlanan kalıba dökün.

Aşağı yukarı 1 saat kadar fırının alt rafında pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarıp üzerine pudra şekeri eleyin.



tatlı kek tarifleri baton kek nasıl yapılır baton kek yapılışı