ORTA ZORLUKTA

Çikolata rüyası tarifi

Çikolata rüyası tarifi

Yaptığınız tüm çikolatalı tatlıları unutturacak farklı bir tarif.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

    Hamuru için:
    • 150 gram un
    • 50 gram toz badem
    • 100 gram tereyağı
    • 100 gram pudra şekeri
    • 1 adet yumurta
    • 1 paket vanilya
    • Bir çimdik tuz
    İçi için:
    • 200 gram vişne (donmuş kullanacaksanız eritip, suyunu süzün)
    • Çikolata kreması için;
    • 200 gram bitter çikolata
    • 100 gram sütlü çikolata
    • 200 mililitre süt kreması
    • 50 gram tereyağı
    • Üzeri için;
    • 1 yemek kaşığı iç Antep fıstığı

    Hazırlanışı

    Tereyağını önce mikserle karıştırın ve un ekleyin. Oda sıcaklığındaki yağ, un ile birlikte ekmek kırıntısı gibi olana kadar yağı una yedirin. Yumurta, badem unu, pudra şekeri, tuz ve vanilyayı da bu karışıma ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edilinceye kadar karıştırın.

    Toparlanan hamuru 30 dakika buzdolabında üzeri kapalı bir şekilde bekletin. Fırını 160 dereceye ayarlayın.

    Buzdolabında bekleyen hamuru merdane ile açın, kalıba yerleştirin ve kenarlarını düzeltin. Hamurun tabanında çatalla delikler açın. Hamurun kabarmaması için üzerine yağlı kağıt serin ve çiğ nohut konarak ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Hamurun pembeleşmesini bekleyin.

    Krema ve tereyağını ısıtın. Daha sonra ateşten alın. Küçük parçalara bölünmüş çikolataları içine atın ve eriyinceye kadar karıştırın. Suyu süzülmüş vişneleri fırından çıkarılan soğumuş hamurun üzerine dizin. Üzerine, hazırlanan çikolatalı sosu dökün ve çikolatalı payı buzdolabına kaldırın.

    Çikolatası katılaştıktan sonra üzerini fıstıkla süsleyin.



    tarif yemek tatlı tatlı aperatifleri çikolatalı tatlı çikolatayla harika tarifler

    Lezizz Öneriler