KOLAY

Ciğer tava tarifi

Ciğer tava tarifi

Tadına doyamayacağınız bu geleneksel lezzetin tarifini sizler için düzenledik.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 1 adet kuşbaşı doğranmış kuzu ciğer
  • 2 kahve fincanı un
  • Tuz
  • Ayçiçeği yağı
  • Kekik
  • Maydanoz

Hazırlanışı

İnce zarları çıkarılmış kuşbaşı doğranmış kuzu ciğerini yıkayıp süzgeçte kurumaya bırakın.

Tuzladığınız ve unladığınız en fazla 10 adet ciğeri kızdırılmış ayçiçeği yağında kahverengi olacak şekilde kızartın.

Süzgeçle alıp üzerine kekik ve kıyılmış maydanoz koyarak sıcak veya soğuk ince kıyılmış soğanlarla servis yapın.


meze pratik tarifler tarif