ORTA ZORLUKTA

Churros tarifi

Churros tarifi

İspanya ve Latin Amerika mutfaklarında sık sık karşımıza çıkan churros, görüntüsü ve lezzetiyle Türk mutfağının sevilen tatlılarından halka tatlısına ve tulumbaya çok benziyor. Halka tatlısından farklı olarak şerbet yerine toz şeker ve çikolata sosuna bulanarak servis edilen churros’un hamuru ise pataşu ya da şu hamuru denen ürün. Evde yapmak isteyenler için enfes churros tarifimiz geliyor…

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 90 gram bitter çikolata

Hazırlanışı

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağına tuzu ilave edin.

Suyu da ekleyip kısık ateşte karıştıra karıştıra tereyağını iyice eritin.

Su kaynayınca elediğiniz unu topak olmayacak şekilde karıştıra karıştıra ekleyin.

Hamur haline gelen karışımı ocaktan alıp karıştırarak soğutun.

Yumurtaları da içine kırıp karıştırarak hamura iyice yedirin.

Sıvı yağı derin bir tencerede kızdırın.

Hamuru ucu tırtıklı krema sıkacağına doldurup kızgın yağa istediğiniz uzunlukta sıkın.

İyice kızaran hamurları yağlarını çekmesi için kağıt havlunun üzerine çıkarın.

Çikolatayı benmari usulü eritin.

Tatlıları önce şekere ardından çikolataya batırıp servis edin.

Antep Fıstıklı Çikolatalı Cannoli | Mucize Lezzetler
Fotoğraf: Ingimage

churros nasıl yapılır ispanyol tatlısı tarifi churros tarifi