GeriHamur İşi Tarifleri Cevizli lokum tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cevizli lokum tarifi

Cevizli lokum tarifi

Bu lokum bildiğiniz lokumlardan çok farklı. Kendisi Bursa'ya özgü cevizli lokum... Bursa geleneklerine göre bayram, düğün ve özel günlerde misafirlere bu leziz mi leziz hamur işinden ikram edilir. Çayın yanında harika gidecek bu tarifi yapmanız için illaki bir düğün olmasına gerek yok. Cevizli lokumu denemek isterseniz tarifini aşağıya bırakıyoruz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 300 gram ceviz içi
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 500 gram un
  • 1 yumurta sarısı
  • 250 gram süt
  • 50 gram susam
  • 2 çorba kaşığı tahin
  • 2 adet patates
  • Tarçın
  • Tuz

Cevizli lokum tarifi Nasıl yapılır?

Maya, süt, şeker ve 1 çorba kaşığı unu geniş bir kaseye alıp karıştırın.

Üzerine haşlayıp ezdiğiniz patatesleri ekleyin ve karıştırarak hamur haline getirin.

Mayalanması için bekleyin.

Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde  bezeler koparıp kalın yufka şeklinde açın.

Yufkaların üzerine dövülmüş ceviz, şeker, tarçın, ve bir kaşık tahin ilave ederek rulo haline getirin.

Hamurların tamamını bu şekilde rulo haline getirdikten sonra isteğe göre kesip tepsiye yerleştirin.

İsteğe göre hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verin. 

Fırından çıkardıktan sonra üzerine bez örterek soğumasını bekleyin.

Afiyet olsun...