GeriTatlı Tarifleri Cevizli kırma tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cevizli kırma tatlısı tarifi

Cevizli kırma tatlısı tarifi

Kırma, Kahramanmaraş’ta üzüm şerbeti ve irmikle yapılan bir tür tatlı. Kaynayan üzüm şerbetine irmik eklenip koyulaştırılmasıyla elde edilen bu tatlı genellikle yağda kavrulduktan sonra yufka ekmeğine dürüm yapılarak yeniyor. Biz bu kez sizin için cevizli kırma tatlısının tarifini hazırladık. Çok beğeneceğinize eminiz. Şimdiden afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6-7 dilim kırma
  • Su
  • 2 su bardağı sadeyağ (ya da tereyağı)
  • Bir çay bardağı iri dövülmüş ceviz

Cevizli kırma tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Kırmayı küp küp doğrayıp bir tavaya alın ve az miktarda suyla ıslatın.

Sadeyağı tavada ısıtıp kırmayı yağda kavurun.

Yağı süzüp cevizleri de aynı yağda çevirin.

Kırmaya cevizleri ekleyip karıştırın ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun…