ORTA ZORLUKTA

Cevizli börülce salatası tarifi

Cevizli börülce salatası tarifi

Börülce salatasının lezzetini ve besin değerini artırmak için ne yapabiliriz diye düşündük, içine közlenmiş kapya biberi ve dövülmüş ceviz ekledik. O kadar nefis oldu ki... Salata dedik ama ana yemek olarak da gayet keyifle tüketebileceğinizi unutmayın.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 500 gram börülce
  • Yarım çay bardağı sirke
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 100 gram dövülmüş ceviz

Hazırlanışı

Börülceleri yıkayıp ayıklayın, kenarındaki kılçıklarının tamamen çıkmış olmasına dikkat edin. Her birini 2-3 parçaya ayrın.

Kapya biberleri ocak üzerinde közleyin, kabuklarını soyun. Biberlerin içlerini temizleyip ve istediğiniz büyüklükte doğrayın.

Börülceleri hiç su ilavesi yapmadan tencereye koyun, kısık ateşte yakmadan yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen börülceleri tencereden alın ve soğuk su dolu bir kaba koyun. (Böylelikle yeşil renklerini korurlar).

Soğuk sudan çıkarıp süzdüğünüz börülceleri çukur bir kaseye alın, köz biberlerle karıştırın.

Başka bir kasede karıştırdığınız zeytinyağı, sirke, ezilmiş sarımsak ve tuzu üzerine dökün, ezmeden karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine bol dövülmüş ceviz serpin ve servis yapın.

Bu tarif www.oyascuisine.com blogunun yazarı Oya Emerk'e aittir.

börülce salatası tarifi börülce yemeği salata tarif taze börülce salatası