GeriMeze Tarifleri Çerkez tavuğu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çerkez tavuğu tarifi

Çerkez tavuğu tarifi

Çerkez tavuğu en kolay ve lezzetli mezelerin başında gelir. Birkaç parça tavuk, biraz ekmek içi biraz da cevizle harikalar yaratabilir, ortaya çıkardığınız lezzetle herkesi büyüleyebilirsiniz. İşte pratik bir lezzet arayanlar için benzersiz Çerkez tavuğu tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram tavuk göğüs eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet karanfil
  • 4-5 dal maydanoz

Tarator için:

  • 4 dilim bayat ekmek içi
  • 3 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı

Üzeri için:

  • Kırmızı toz biber
  • 3-4 tatlı kaşığı zeytinyağı

Çerkez tavuğu tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı ve havucu soyup irice doğrayın.

Tavukları soğan, havuç, karanfil ve maydanozla birlikte üzerini geçecek kadar suda haşlayın.

Yumuşayan tavukların suyunu süzüp kenara alın, etlerini bir çatal yardımıyla ince ince didikleyin.

Ekmek içlerini ve sarımsakları, tavuk suyu, baharatlar ve sıvı yağla mutfak robotundan geçirin.

Ceviz içlerini de ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar tüm malzemeyi robotta çekin.

Cevizli sosu haşlanmış tavuk parçalarıyla karıştırın ve servis tabağına alın.

Üzerine zeytinyağı gezdirin ve kırmızı biber serpip süsleyin. Afiyet olsun!