ORTA ZORLUKTA

Çelem yahnisi tarifi

Çelem yahnisi tarifi

Malatya yöresine ait çelem yahnisi etli bir harç hazırlanıp çelemlerin üzerine dökülmesiyle yapılan oldukça pratik bir yemek. Bu tarif, farklı tatlar arayanlar için güzel bir seçenek haline gelebilir. Hiç denememiş olanlar için çelem yahnisinin malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Mutlaka denemelisiniz...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 kilogram çelem (şalgam)
  • 3-4 adet kuru soğan
  • 200 gram kıyma
  • 100 gram mukaşer (kara nohut)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı erik ekşisi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Biber

Hazırlanışı

Çelemleri soyup küçük küçük doğrayın.

Çelemleri tencerede haşladıktan sonra suyunu süzün.

Bir tavaya tereyağı ve salça koyarak soğan, kıyma ve muhaşerle kızartıp damak zevkinize göre tuzu ve biberini ekleyin.

Bir tencereye çelemleri dizip, üzerine kavrulmuş kıymayı eşit şekilde dökün.

Tencereye yeteri kadar su ilave ettikten sonra yemeği ocağa alıp pişmeye bırakın.

Piştikten sonra üzerine erik ekşisi dökün ve sıcak servis edin. Afiyet olsun...

Gıda israfını önlemek için saklama tüyoları!
Fotoğraf: Alamy

malatya yemekleri çelem yahnisi tarifi yöresel yemekler