GeriEt Yemeği Tarifleri Cağ kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cağ kebabı tarifi

Cağ kebabı tarifi

Cağ kebabını bilmeyen yoktur. Erzurum yöresine ait nefis bir kebap çeşididir kendisi. Erzurum’dan çıkan ve bütün Türkiye’ye yayılan bu enfes lezzeti evinizde de hazırlayabilirsiniz. Yapımı biraz meşakkatli olsa da pişince gözünüz, yediğinizde ise mideniz doyacak. Şimdiden afiyet olsun...

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet kuzu budu (yağsız ve sinirsiz)
  • 1 adet soğan
  • 100 gram yoğurt
  • Lavaş ekmeği
  • 4 adet domates
  • 6-7 adet yeşil biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Cağ kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesin.

Yoğurt, karabiber, tuz ve küp şeklinde doğradığınız soğanı bir kasede karıştırın.

Üzerine hazırlamış olduğunuz etleri ekleyin ve bu terbiyede 24 saat bekletin.

Bir günün sonunda, yaprak halindeki etleri, kebaba özel olan şişe takın ve yatık haldeyken ateşte çevirerek kızartın.

Pişen kısımlarından aynı dönerde olduğu gibi ince parçalar keserek, cağ kebabına özel küçük şişlere takarak, yanında yine ateşte pişmiş, domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeği ile servis edin.

Şimdiden afiyet olsun...