GeriEt Yemeği Tarifleri Cağ kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cağ kebabı tarifi

Cağ kebabı tarifi

Cağ kebabı son dönemin en favori lezzetlerinin başında geliyor. Erzurum’dan çıkan ve bütün Türkiye’yi etkisi altına alan cağ kebabını yiyebileceğiniz çok sayıda mekan birbiri ardına açılıyor. Ancak bu lezzeti evinizde de yapıp yiyebilirsiniz. “Cağ kebabı evde nasıl yapılır?” sorusunun cevabı içeriğimizde…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 600 gram kemiksiz ve yağsız kuzu eti
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı karabiber
  • 12 adet tahta şiş

Cağ kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Evde cağ kebabı yapmak için hazırlıklara bir gün önceden başlayın.

Eti dümdüz olacak şekilde kasapta dövdürüp tuzlayın.

Soğan rendeleyip karabiberle karıştırın.

Etleri karabiberli soğan karışımına bulayıp üzerini streç filme kapatarak dinlendirmek için buzdolabına kaldırın.

Bir gece dinlenen eti döner gibi ince ince dilimleyip şişlere dizin.

Şişleri tepsiye yerleştirin.

Fırını 250 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Tepsiyi fırının üst ızgarasına yakın bir yerine yerleştirin.

Etleri yarım saat pişirdikten sonra tepsiyi fırından alıp şişleri alt üst edin.

Yeniden fırına verin ve bir yarım saat daha pişirin.

Ev yapımı cağ kebabınız hazır. Yanında ızgarada pişmiş domates ve biberle servis edebilirsiniz.